Digitale Gebitsprothese

Digitale Gebitsprothese


De digitale gebitsprothese wordt vervaardigd door middel van de nieuwste technieken op het gebied van tandprothetiek. Middels een digitale scanner worden de afdrukken en de beet gescand. Aan de hand van deze scan wordt met de computer de prothese door uw tandprotheticus ontworpen en daarna wordt deze computergestuurd gefreesd.


Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt heeft door de productiemethode een hogere dichtheid dan de materialen die worden toegepast voor de conventionele protheses. Daarnaast is er geen krimp aanwezig in het materiaal doordat het al uitgehard is op het moment van frezen. Doordat het materiaal een hogere dichtheid heeft is er bovendien minder kans op aanhechting van plak wat de bio- hygiëne ten goede komt. Tevens is het materiaal sterker, daardoor is er minder kans op breuk.


De prothese wordt in samenspraak met u gemaakt, dit kan ook op basis van het uiterlijk van uw huidige prothese. De voordelen voor u:


    • Slechts 2 afspraken nodig (i.p.v. 5)

    • Kopie vanaf 48u leverbaar. Bent u uw prothese verloren of wilt u een reserve prothese? Doordat de gegevens digitaal zijn opgeslagen kunt u een 100% kopie laten maken.

    • Bio-hygiënisch materiaal

    • Sterker, minder kans op breuk

    • 75% vergoed uit uw basisverzekering. De digitale prothese wordt, net als de conventionele prothese, voor 75% vergoed uit uw basisverzekering
Laat u informeren over de specifieke mogelijkheden voor u.

Afspraak maken?